Hier Dordrecht, hier Huis Van Gijn.
Maar liefst twee culinair historici zijn vandaag bij ons te gast in Huis Van Gijn waar de welgestelde familie Van Gijn en hun personeel woonden, werkten en aten rond 1900.
Wyke Sybesma is conservator wooncultuur & kunstnijverheid van het Huis Van Gijn en Suzanne Lambooy is conservator toegepaste kunst in het Kunstmuseum Den Haag. Ze praten in deze speciale locatie-aflevering van Smakelijk! in Huis Van Gijn (Instagram) – onderdeel van het Dordrechts Museum – met host Petra Possel over de eetcultuur en het huiselijk leven van de welvarende familie Van Gijn, zo tussen 1800 en 1900. Tussendoor proeven we natuurlijk van drankjes en zoetigheden uit die tijd.
Bonus: Wyke en Suzanne vertellen over pudding parties, hun liefde voor pudding(-vormen) en onthullen aan het einde van de show een pudding uit een ronduit uitdagende vorm.
Keukenprins Pieter maakt en serveert voor de gelegenheid twee baksels uit het 19e-eeuwse kookschrift van mevrouw Cornelia, de moeder van de heer Simon van Gijn. Het is een kookschrift met exotisch klinkende ingrediënten, summiere aanwijzingen en ouderwetsch klinkende eenheden voor maten en gewichten. De recepten van de aardappeltaart en de kaneelwafeltjes zijn te vinden op onze site.
Wil je Culinaire Vriend van de show worden? Mail dan met adverteren@smakelijkpodcast.nl.