Special: parfait (van bloedsinaasappel)! Wat is het, hoe maak je het, waar komt het vandaan?
Host Petra Possel bespreekt met Keukenprins Pieter een gerecht. Vandaag: parfait van bloedsinaasappel. Een gemakkelijke ijsbereiding, ook voor thuis. De ingrediënten, de verschillende fases van bereiding en de herkomst van parfait bespreken we in deze podcast.
Over de ster van deze podcast: de bloedsinaasappel, over het zelf maken van heerlijk ijs en over de prille stappen van – toen nog géén keukenprins – Pieter in de keuken van topcateraar en traiteur Petra van Niftrik.
Met parfait – de basis – kun je eindeloos variëren qua smaak. Klinkt als een cliché maar ’t is wel zo. En ook in vorm: individuele (muffin-)vormpjes of bijvoorbeeld in een cakeblik of een tulbandvorm, voor het grotere werk. Vandaag met bloedsinaasappel in de bijrol. Bloedsinaasappel is niet het hele jaar door te koop. Januari, februari en maart zijn ze het best verkrijgbaar. Een typisch seizoensproduct. Fris, bitterzoet, zuur. Profiteer er van!
Als je zelf aan de slag wil gaan met deze parfait: het recept staat online. Je vind het op onze website: parfait (glacé) van bloedsinaasappel.
Hoe je zelf de geconfijte schilletjes van sinaasappel maakt kun je op je gemak terugkijken op Foodtube. Banketbakker Cees Holtkamp legt het met kleindochter Stella rustig uit. De repels van de sinaasappelschil, daar gaat het allemaal om.
En alles komt bij elkaar als host Petra Possel het eindelijk mag proeven op het dessertbord. Hup: gauw naar de markt voor bloedsinaasappels, nu ze er nog zijn.
Wil je Culinaire Vriend worden? Mail dan met adverteren@smakelijkpodcast.nl